Коке остава верен на Атлетико

Плеймейкърът на Атлетико Мадрид Хорхе Ресуресион Медорио, по-известен като Коке, ще подпише нов дългосрочен договор с клуба, пише вестник „Марка”.

В кариерата си дотук 25-годишният играч не е носил друг екип освен този на „дюшекчиите”, включително и в юношеските си години. Очевидно халфът желае нещата да си останат същите, защото се кани да парафира нов контракт за 4 или 5 години.

Настоящото му споразумение изтича през юни 2019 година. Естествено, преподписването се ще случи при значително по-добри лични условия за Коке, чиято освобождаваща клауза също ще бъде увеличена (сега тя възлиза на 60 милиона евро). Така Атлетико ще си гарантира спокоен сън, тъй като много малко отбори по света биха разполагали с ресурси да атакуват Коке.

Обвързването на креативния халф с нов договор е първата стъпка от новото бъдеще за Атлетико, което наставникът Диего Симеоне ще иска да очертае. Специалистът вече обяви, че твърдо остава в мадридския клуб въпреки информациите, свързващи го с треньорския пост в Интер.

Дебютът на Коке за Атлетико дойде през септември 2009 година в двубой срещу Барселона на „Камп Ноу”. Оттогава досега той натрупа 323 официални мача за „рохибланкос” – 220 в Ла Лига, 66 в европейските клубни турнири, 33 за Купата на Краля и 4 за Суперкупата на Испания. Коке има общо 28 гола за Атлетико.

Вашият коментар