Томаш поема Берое

Ръководството на Берое обяви официално името на новия си треньор. Както се очакваше, това е Александър Томаш. Негови помощници ще бъдат Константин Мирчев и Тодор Кючуков, които бяха с него и във Верея. Щабът ще даде своята първа пресконференция пред медиите на старта на лятната подготовка, която ще бъде на 8 юни.

Днес стана ясно още, че договорите на играчите Иво Иванов, Венцислав Василев, Атанас Зехиров и Евртон Джилио-Том няма да бъдат продължени.

Ръководството на Берое благодари на всеки един от тях за показания професионализъм, постигнатите успехи, добрата съвместна работа и им пожела успех занапред.

Кой е Александър Томаш?

Той е роден на 2 септември 1978 г. във Велико Търново. В кариерата си като футболист Томаш е играл в ЦСКА (София), ОФИ (Крит, Гърция), Металург (Запорожие, Украйна), Черно море (Варна), Баку (Азербайджан), Славия (София), Берое (Стара Загора) и Етър 1924 (Велико Търново). Томаш има и 12 мача за представителния национален отбор на България. Той е шампион и носител на Купата на България с ЦСКА, както и шампион на Азербайджан с Баку. Александър Томаш започва своята треньорска кариера като помощник-треньор на Ивко Ганчев в Берое през сезон 2012/13 г. През следващите две години той е старши треньор на Банско. В началото на настоящата кампания той пое Верея.

Вашият коментар